Общината започна с награди кампания за разделно събиране на отпадъците

Самоковска община стартира кампания за разделно събиране на отпадъци под надслов “За по-зелен Самоков”. За най-активните участници са предвидени награди. Изготвена е и брошура с условията за участие.
Предвижда се при предаване на отпадъци всеки гражданин да получава книжка за поставяне на зелени точки. Една зелена точка ще се дава за 5 броя кенчета или 5 бр. пластмасови бутилки с вместимост от 0,125 до 2,5 л или за 1 бутилка с вместимост от 3 до 10 л.
При събрани 50 точки участникът получава една от следните награди: посещение на музеен комплекс „Цари мали град”, едномесечно безплатно паркиране в „Синя зона”, едномесечен абонамент за фитнеса или едномесечна карта за басейна в спортна зала „Арена Самоков”, безплатни посещения в рамките на месец на въжен град „Рилко” и на ледената пързалка. Наградите ще се получават в отдел „Екология” на Общината.
Пунктове за приемане на пластмасови и метални опаковки са клубовете на пенсионера в центъра /„Китовата къща”/, кв. „Самоково”, кв. “Възраждане” /„Кутна хора”/ и в Четвърти квартал всеки делничен ден от 9 до 17 ч.
Освен екологична полза рециклирането ще има и икономически ефект за домакинствата, тъй като се предвижда в бъдеще изчисленията на такса смет да става въз основа на количеството депонирани отпадъци.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*