Общината набира доброволци

Започна набирането на доброволци от Община Самоков. Предстои да бъде изготвен списък с желаещите, който да бъде ползван при нужда. Инициативата е в резултат на много постъпили запитвания в Общината и заявено желание от граждани за доброволчески труд.
Намеренията са доброволците да бъдат включени в екипите за закупуване и доставяне на продукти и лекарства на възрастни хора. Съдействие от доброволците ще се търси и за контрол по прилагане на заповедта на здравния министър за спазване на противоепидемичните мерки, включително за реда за движение по улиците, забраната за посещения на спортни и детски площадки, на търговски обекти и обществени пространства – паркове, градини и др. Предвижда се да се търси от доброволците и съдействие за контрол на гражданите, поставени под карантина.
От общинската администрация уточниха на 25 март, че на одобрените доброволци ще бъдат издадени карти, с които да се легитимират. Доброволците няма да имат право да принуждават гражданите да изпълняват забележките и препоръките, но при явно нежелание от страна на гражданите да се съобразяват с предупрежденията, ще бъдат отправяни сигнали до Регионалната здравна инспекция и до Районното управление на полицията за съдействие.
Обявлението за набиране на доброволци е качено на сайта на Общината заедно с образец на заявление за кандидатстване. Желаещите могат да подават заявления на имейл valq_manceva@abv.bg – експерт „Човешки ресурси”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*