Новини, Политика, Туризъм

Община Самоков получи дарението от 2 млн. евро

Дарението от дружеството „Рила – Самоков 2004” /създадено за осъществяване на проекта „Супер Боровец”/ на стойност 2 млн. евро, за което на 30 януари т. г. бе подписан договор, вече е преведено по сметката на Общината.
Това стана ясно на сесията на Общинския съвет на 23 февруари, на която по този въпрос говори представителят на Общината в ръководството на дружеството адв. Екатерина Вададжийска.
„Много се дискутира за „Супер Боровец”. С такова решение на собственика Общината не е ощетена. Такъв размер на дарението е абсолютен прецедент”, заяви кметът Владимир Георгиев.
Съветниците Валентин Милушев и Васил Зашкев нарекоха сагата с историята на „Супер Боровец” „кражбата на века за Самоков”. Те все пак подчертаха, че дарението е някаква стъпка, макар и не достатъчна.
Представителите на Общината в ръководството на дружеството Владимир Георгиев, Екатерина Вададжийска и Георги Димитров изтъкнаха, че парите са дарение, а не дивиденти. Капиталът на Общината – 25 %, е непокътнат. Пояснено бе, че скоро предстоят срещи за бъдещите намерения на дружеството.
„Каква е волята на дарителя” – запита пък съветничката Светлана Атанасова. Отговорено бе, че парите са дадени за изпълнение на инфраструктурни обекти в общината.

Евгения Попова

Leave a Reply