Здраве, Новини, Политика

Община Самоков удостои с медальони родените през 2022-а

С красиви пластики с герба на Самоков бяха удостоени от Общината бебетата, появили се на бял свят през миналата година. Това стана на тържество в Ритуалната зала на 20 януари, в самото навечерие на Деня на родилната помощ 21 януари, по-популярен като Бабинден.
Събралите се родители и близки бяха топло приветствани от кмета Владимир Георгиев. Поздрав за присъстващите бяха и изпълненията на малките балерини от школата с ръководител Ралица Стоянова към читалище-паметник “Отец Паисий”.

След официалната част медальоните на щастливите майки и татковци връчиха, придружени с благопожелания, кметът Георгиев, заместниците му Люба Кленова и Дончо Зашев, секретарят на Общината Ангелина Вангелова. Всяко семейство на новоородено получи и картичка с пожелания от самоковския градоначалник.
“Нека символите на Община Самоков винаги ви напомнят за родното място!Това са първите почетни знаци, които получавате, и дано житейският ви път да бъде белязан от успехи и постижени, с които да се гордеете вие и да радвате родителите си”, беше написал в картичката Вл. Георгиев.
Въпреки дъждовното и студено време и доста бебета – в колички или в ръцете на своите майки и бащи, украсиха церемонията. Тук бяха и представители на Акушеро-гинекологичното отделение в болницата, както и управителят на лечебното заведение д-р Красимира Ковачка.
Самата церемония е традиционна, датира от сравнително далечната вече 2005 г. 

х х х

Професионалния си празник почетоха междувременно и работещите в Акушеро-гинекологичното отделение на “МБАЛ-Самоков”. Началникът на отделението д-р Пламен Спасов благодари на екипа и изрази признание на ръководствата на болницата и на общината за тяхното съдействие и подкрепа.
Както и друга година, на всеки от персонала на отделението управителят на болницата д-р Красимира Ковачка поднесе подарък.
Кметът на Самоковска община Владимир Георгиев зарадва празнуващите с цветя и добри думи и пожела още много бебета.
По традиция млади майки поляха вода на д-р Спасов, д-р Иванова, д-р Каримов, д-р Троева, д-р Николов и на акушерките, за да си измият ръцете.

х х х

На 19 януари в “Парк Бистрица” се състоя и традиционната благотворителна вечер, организирана от самоковската структура на ГЕРБ-Жени. Събрани бяха 6100 лв., които ще бъдат дарени на семейства с репродуктивни проблеми. 

Leave a Reply