Новини, Политика

Общините с финансова дисциплина ще получат допълнителни средства

Симеон Дянков

“Общините с добра финансова дисциплина ще получават допълнително финансиране за капиталови разходи през 2013 година”, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по време на 15-ата национална среща на финансистите, организирана от Националното сдружение на общините във вилно селище “Елените”.
Дянков каза още, че най-вероятно с 5 % ще бъде увеличен лимитът за общинския дълг. Сега той не може да превишава 15 %. От Сдружението на общините пък искат таванът да стигне 25 %.
В срещата от Самоков участваха зам.-кметът Радослав Стойчев и зам.-председателката на Общинския съвет и председател на Постоянната комисия по бюджет и финанси към съвета Венета Галева.
“Срещата бе ползотворна, обменихме опит, добри практики, видяхме нашите плюсове и минуси в прилаганата общинска финансова политика”, коментира пред представители на местната преса г-н Стойчев.
В срещата, продължила два дни, са участвали близо 400 общински финансисти и експерти. Обсъдени са били належащи основни промени в местната финансова политика, които би трябвало да влязат в действие до края на общинския мандат през 2015 г. Разисквано е било и състоянието на общинските бюджети в сегашната ситуация на криза.

Емилия Станоева

Leave a Reply