Общинската управа и деца поздравиха медиците

Седми април – Световен ден на здравето и Ден на здравния работник, бе отбелязан с тържество в „МБАЛ-Самоков” в понеделник. Гости бяха кметът Владимир Георгиев, председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева, зам.-кметовете Васил Сайменов и Радослав Стойчев, общински съветници.
След емоционалното откриване от д-р Снежана Троева с „празника на най-хуманния човешки труд” присъстващите бяха поздравени от д-р Красимира Ковачка, управител на „МБАЛ-Самоков”.
Вл. Георгиев подчерта, че самоковските медици работят в едно от най-добрите здравни заведения в региона и връчи на д-р Ковачка букет и поздравителен адрес от името на Общината и Общинския съвет.
Д-р Светла Скелина, председател на териториалното дружество на Българския лекарски съюз, също поздрави колегите си, чиято професия определи като „благородна, достойна за уважение”.
Д-р Ковачка обяви, че с 500-те лева, дарени от фармацевтична фирма „Либра”, са закупени електрически кани за всички отделения в болницата. Приборите бяха връчени на самото тържество.
Приятна изненада бе поздравът от възпитаниците на ЦДГ „Пролет”. Песните и стиховете, изпълнени с много вълнение от малките артисти, предизвикаха умиление у слушателите. За празничния концерт преподавателките Латинка Янкова, Дора Пиперкова и директорката на детската градина Станка Методиева получиха благодарности от много от присъстващите, както и подаръци от болничната управа.
За всички бе осигурен и изискан коктейл.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*