Новини, Политика, Шарен свят

Общинските решения няма да се публикуват в пресата поради липса на пари

Вестниците в Самоков вече няма да публикуват решенията на Общинския съвет, каквато бе практиката досега. Това решение на общинарите от последната сесия на 31 май тяхната председателка Ирена Коцева официално обяви на среща с представители на местните медии. Присъства и кметът Владимир Георгиев.
Единственият мотив, както обясни Коцева, бил пестенето на средства. Печатните медии в Самоков продължавали да се увеличават, а по този начин – и разходите за отпечатването на решенията на сесиите.
Гражданите ще бъдат запознавани с решенията чрез издаването на бюлетин в 200 броя тираж, който интересуващите се биха могли да намерят при поискване в сградата на Общината.
Пак заради пестенето на средства общинарите щели да обсъдят и как да става занапред прякото предаване на заседанията на съвета по местния телевизионен канал.
Спестените средства ще се използват според Ир. Коцева за належащи нужди. На представителите на местните медии ще се предоставя, както и досега, възможност да присъстват на сесиите, за да могат да пишат за станалите разисквания и взетите решения.

Leave a Reply