Кухня, Новини

Общинският пазар ще работи пак от 20 април

По изключение общинският пазар в центъра на града ни работи, макар и само четири дни – на 13, 14, 15 и 16 април /понеделник, вторник, сряда и четвъртък/. Предлагаха се само продукти на земеделието въз основа на заповед на кмета Владимир Георгиев. От днес, петък, пазарът, както и другите подобни пазара в страната, е затворен със заповед на здравния министър.
Първоначалната заповед на министъра бе пазарите да се затворят в сряда, но по-късно бе решено да работят и на Велики четвъртък, 16 април, а след това да бъдат отворени отново от понеделник, 20 април, веднага след Великден. При това положение в петък, събота и неделя – на 17, 18 и 19 април, пазарът няма да работи.
По време на функционирането на пазара през тази седмица бе създадена специална организация на движението, за да не се допуска струпване на хора. Въведено бе еднопосочно движение, като входовете бяха от ул. „Абаджийска”, от тунела и от източната страна на „Кръглото”. Изходите пък се намираха от западната страна на „Кръглото”, на съседната успоредна улица и към Пощата. Служители на реда и на Общината контролираха потока от клиенти.
Преди това, в края на миналата седмица, целият пазар бе почистен, измит и дезинфекциран. Задължение на търговците бе да осигурят маски, други предпазни средства и дезинфектанти.
За продажбата на селскостопански продукти от бусове бе обособен общинският паркинг между улиците „Абаджийска” и „Житна чаршия”.
Не бе разрешено поставянето на сергии с промишлени стоки.
Понеделнишкият пазар /срещу болницата/ където се продават главно промишлени стоки, също не работеше.

Leave a Reply