Здраве, Новини, Политика

Общинският съвет подкрепи Калин Иванов с 2000 лв.

И общинските съветници не останаха равнодушни към съдбата на 16-годишния ученик в ПТГ „Никола Вапцаров” Калин Иванов, който бе диагностициран със злокачествен меланом на клепача от специализирана варненска лаборатория в началото на месеца.
Първоначалното предложение в докладна записка на кмета Владимир Георгиев за отпускане на еднократна финансова помощ на майката на Калин – Галина Иванова, на основание чл. 21, ал.1, т.6 от ЗМСМА, чл.9 от „Правилника за реда на предоставяне на еднократни безвъзмездни финансови помощи в полза на физически лица от бюджета на Община Самоков” и от постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности бе на сем. Иванови да се отпуснат 1000 лв., колкото е и таванът за отпускане на суми за нуждаещи се по наредбата на съвета.
Инж. Николай Николов предложи да се направи изключение и да бъде гласувана по-голяма сума. В крайна сметка общинарите решиха да отпуснат 2000 лв. за лечението на Калин в Германия.
Очаква се общинските съветници да подпишат и декларации за удръжки върху заплатите им, като с тези суми също ще се подпомогне лечението на момчето.

2 Comments

  1. Иво

    Предложението да се направи изключение от правилника бе на Николай Николов не на доктор Панев. Но разбира се това няма голямо значение, важното е че парите бяха отпуснати.

  2. dtvasilev

    Извиняваме се за допуснатата неточност, коригирахме грешката. Благодарим за разбирането!
    Дано наистина станем свидетели на оптимистична развръзка по случая.

Leave a Reply