Общоградско честване на Поклади ще има

Снимка: архив

По случай Поклади /Сирни Заговезни/ и тази година от Общината ще подготвят традиционната купа. Тя ще бъде оформена край бул. „Искър”, над паркинга на супермаркет „Била”. От Общината обещаха вече и музика. Традиционният празник тази година е на 2 март, естествено – неделя.
Междувременно кметът Владимир Георгиев е издал заповед, с която забранява паленето на Поклади на гуми и други изделия, които отделят вредни газове. Купите трябва да бъдат само от смрика /хвойна/ и дърва.
Определени са и местата в отделните квартали, на които могат да се поставят купи: за кв. „Боричо” – на площадчето между улиците „Пирин“, „Подридна“ и „България“, за кв. „Възраждане” – на паркинга пред бл. 6, за кв. „Самоково“ – на паркинга пред фирма „Самоковска текстилна компания“, за Четвърти квартал – на терена над СОУ „Отец Паисий“, бившия конски пазар, и за центъра – на терена над „Била”.
Със заповедта на кмета се забранява използването на бомбички и други взривоопасни предмети. За нарушителите на заповедта са предвидени санкции съгласно закона.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*