Обявиха Ивана Николова за № 1 на финалите за девойки до 19 години

Бившата състезателка на “Рилски спортист” Ивана Николова бе избрана за най-полезен играч на финалите за девойки до 19 години. Николова изигра сензационен мач за “Славия” във финалния сблъсък със “Септември”, като реализира 29 точки и овладя 13 борби, а “белите” вдигнаха трофея след 77:65 в столичната зала “Триадица”. Титлата бе първа за “Славия” в тази възрастова група след 10-годишна пауза.
“Затруднихме се на финала, но бяхме подготвени. Превъзхождахме съперника и ръстово, и физически. Със сигурност искахме, като за последна година, да станем първи, за да се разделим така с отбора, подобаващо. Дадохме всичко от себе си, нямаше друг вариант освен да станем първи”, щастлива бе Ивана.
Наставничката на шампионките Силвия Пеева също коментира развитието на своята състезателка: “Ивана израсна изключително много. За два сезона получи голямо доверие от мен, но тя си заслужи всяка секунда на игрището, оправда напълно очакванията към нея. Заслужено стана MVP на турнира!”
Ивана Николова сега е изправена пред голямо предизвикателство, тъй като стана ясно, че заминава да учи в САЩ, където е получила пълна баскетболна стипендия от Калифорнийския политехнически университет.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*