Огнен ад изпепели част от къща на ул. „Булаир” /ВИДЕО/

Истински огнен ужас се разигра през нощта срещу понеделник на ул. „Булаир”. Пожар, тръгнал най-вероятно от не добре загасено барбекю, погълна около 300 кв. м разгърната площ от къща, която се намира точно срещу входа на СОУ „Отец Паисий”. За щастие инцидентът се размина без човешки жертви.
Пламъците били забелязани около 1 ч. от дежурен полицейски патрул, който моментално сигнализирал в Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението. Благодарение на органите на реда обитателите на къщата се разбудили и успели да излязат навреме.
Свидетели на огнения ад споделиха, че първият пожарен автомобил, който се отзовал на сигнала, дошъл без вода и това осуетило по-ранното и безаварийно потушаване на пламъците. Потърсихме началника на Пожарната Любомир Рогачев за коментар.
„В момента на пристигането на първия автомобил не е имало достатъчно налягане във водопреносната мрежа и се е наложило шофьорът да зареди от пожарните хидранти край зала „Самоков”, разясни г-н Рогачев.
По-късно в операцията са се включили още две пожарни коли. Към 3.30 ч. към огнеборците се присъединили и техни колеги от Боровец. Обитателите на къщата, както и техни съседи и приятели, които се трудели наравно с пожарникарите срещу стихията, се разгневили от закъснялата помощ от курорта. За това обаче също имало причина – паднал голям смърч на пътя Боровец – Самоков. Но защо не се е намесила своевременно фирмата, която отговаря за поддръжката на този път?…
Пожарникарите овладели бедствието към 4 ч., а довършителните обезопасителни действия са приключили по-късно сутринта.
В крайна сметка в неравната битка срещу огъня пострадали покривът и таванският етаж на къщата, дървената пристройка към нея, дървени бараки в двора, част от мазетата…
В понеделник сутринта на редакционния телефон позвъниха наши съграждани да алармират, че от пожарните хидранти при зала „Самоков” тече вода като из ведро. Г-н Рогачев обясни, че рядкото използване на тези устройства води до скъсване на „вретена” в тях. Впоследствие повредата е отстранена от екип на „ВиК”.
Пострадалото семейство заслужава всестранна подкрепа в този тежък момент. Дай Боже и отговорните органи, ведомства и институции да си вземат поука и да действат по-организирано и съгласувано при евентуални следващи подобни инциденти.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*