Огромен малшанс лиши Влади Зографски от нови точки за Световната купа

Фортуна обърна гръб на Влади Зографски за пореден път през сезона. Това стана по време на втория старт за Световната купа в Клингентал на 7 февруари. Тогава самоковецът остана първи под чертата на класиралите се за вторите скокове и завърши на 31-о място. Влади преодоля 128 метра при единствения си опит и бе много близо до място в топ 30, но натрупаните от него 105.2 точки се оказаха недостатъчни за това. Така късмета да влезе във втория кръг с 30-и резултат бе за словенеца Тилен Бартол, който впоследствие стана 26-и.
Сензацията на сезона Халвор Гранеруд спечели четвърта поредна победа и общо 10-а за сезона и в кариерата си след скокове от 136 и 140.5 метра. Словенецът Бор Павловчич зае рекордната в професионалния си път втора позиция, а трети се нареди представителят на домакините от Германия Маркус Айзенбихлер.
С днешния си успех Гранеруд натрупа 1406 точки и увеличи преднината си на върха в генералното класиране за Световната купа на над 400 пункта. Втори с 977 точки е Айзенбихлер, а тройката се затваря от поляка Камил Стох, който има актив от 845 точки. Влади Зографски заема 59-о място с 9 пункта.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*