Около сто самоковци участваха в пеши поход край града по случай Световния ден на ходенето

Около сто човека се включиха в пешеходния преход, организиран на 28 септември от Общината по случай Световния ден на ходенето, който се чества за 26-и път.
На сборния пункт – при съоръжението самоково в Туристическата градина, се събраха ученици, учители, представители на дружество „Рилски турист”, граждани. На всички бяха раздадени тениски, посветени на празничния ден. Снежана Дамянова, гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в Общината, поясни историята и значението на световната инициатива, начинанията в рамките на която у нас се провеждат под егидата на асоциация “Спорт за всички”.


Участниците изминаха разстоянието по билото над бившите казарми до р. Луковица и обратно. Направена бе и маркировка за обозначаване на маршрута. Предстои и други маршрути в околностите на града ни да бъдат маркирани и обозначени. Стремежът е младите хора, пък и по-възрастните, да се приучават към здравословен начин на живот чрез ходене пеша, най-вече сред природата, което не само укрепва физиката, но и психиката на човека.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*