Олимпийската медалистка Аустра Скуите от Литва тренира самоковски деца

Практически занимания с ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с директор Георги Панев се състояха на 23 февруари в тренировъчната зала на „Арена Самоков” във връзка с изпълнението на семинара „Детска атлетика” /за който писахме подробно в миналия брой/. Ръководители на групата бяха учителите Виолета Гамалова и Любослава Николова, която е и треньор в клуб „Рилски атлет” и вече има няколко успешни прояви по програмата. Тук бе и секретарят и също треньор в клуба Костадин Чифлиджанов.
Учениците играха и се състезаваха със специалните уреди по програмата. Те бяха наставлявани от двама лектори – словенецът Бостян Брадешко и двукратната олимпийска медалистка в седмобоя Аустра Скуите от Литва. „Знаем, че сега компютрите заемат голяма част от свободното време на децата и ние искаме да ги направим по-активни. Програмата включва децата в забавни игри, чрез които ще се забавляват и ще придобият нови способности. Целта е да израсне едно по-информирано и здраво поколение. Кой знае – сред тях може да има и бъдещи шампиони”, сподели за „Приятел” г-жа Скуите.
Общо 41 отговорници за развитието на детската атлетика от 38 страни от цял свят опресниха знанията си и минаха на по-високо ниво по време на семинара /21-25 февруари/. В Самоков бе и координаторът на програмата от страна на Европейската атлетика Марко Васич от Сърбия. Виртуално участие във форума записа и Гюнтер Ланге от Международната асоциация.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*