Новини, Читателски

Опасна шахта! Обещаха да вземат мерки…

„Като вървите по Долния мост в посока „Езерото” /от лявата страна, откъм училището/, до моста има бетонна шахта с приблизителни размери два на два метра. Покрита е с три бетонови капака, от които два са счупени, с две големи дупки и стърчаща арматура. Цяло чудо е, че все още няма пострадали.
Общината има строителни работници. Трябва да се поставят нови капаци, за да се избегнат бъдещи инциденти.”
Във връзка с това писмо на Д. Николов от Общината казаха, че са запознати с проблема. Експерти вече са направили оглед на съоръжението. Констатирано е, че панелите на пешеходната зона са повредени, нестабилни, и това наистина е предпоставка за нещастен случай, още повече, че оттам минават постоянно много пешеходци, включително деца и младежи, учещи се в ОУ „Неофит Рилски” и Професионалната гимназия по туризъм. Интензивният трафик на моторни превозни средства пък допълнително утежнява положението.
Проверката е показала, че разместените панели са част от ревизионна шахта, собственост на „ЧЕЗ Електроразпределение”. Тъй като в момента не разполагат с подобни капаци, от дружеството са обещали да запълнят шахтата с пясък, а веднага, щом се извърши доставката, капакът да бъде подменен.

Leave a Reply