Опасността от пожари нараства при горещото и сухо време

С горещото време значително се увеличава и опасността от пожари. Във връзка с това от Районната служба за противопожарна охрана и защита на населението, както и горските власти, призовават жителите на Самоков, района и техните гости да проявяват повече внимание при боравенето с огън.
Огнеборците и горските имат и право да спират дейността на машини и съоръжения, които не отговарят на изискванията за пожарната безопасност, както и да съставят актове. Известно е, че пожарите нанасят големи материални щети, но не са за пренебрегване и отрицателните последици за природната среда, за въздуха и почвата.
Освен това експерти коментират, че внимателното боравене с огън е важно не само от гледна точка на опазването на природата и на различните обекти, но и заради собствената безопасност на самите граждани.
Започна вече и ловният сезон. Лятото е в разгара си. Освен дейността в селскостопанските земи, туристи и летовници са навсякъде не само по курортите, но и в горските масиви. Това още повече увеличава опасността, а от друга страна би трябвало да засилва и отговорността на всеки да осъзнае колко важна е пожарната безопасност.
Ако въпреки всичко, все пак възникне пожар, трябва да се сигнализира незабавно с възможни по-точни пояснения за мястото и мащабите на огнената стихия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*