Баскетбол, Новини, Спорт

Операция в “Рилски” преди третата битка с “Балкан”

Успешна операция на коляното претърпя центърът на “Рилски спортист” Тодор Тодоров часове преди битка № 3 от полуфиналната серия в баскетболното първенство срещу “Балкан” – днес от 18.00 ч. в “Арена Самоков”. Тодоров страдаше от разтегнати връзки и увреден менискус и затова се наложи спешна оперативна намеса.
Според първоначалните прогнози на лекарите възстановяването на юношата на “Спартак” /Пл/ ще отнеме около три месеца, което означава, че 32-годишният ветеран ще бъде на линия за старта на подготовката за новия сезон.
В отсъствието на Тошко, със задълженията под коша се нагърбиха черногорецът Жарко Ракочевич и американецът Тони Гуджино. Двамата бяха сред най-добрите във втория мач в Ботевград, където записаха общо 34 точки и 14 борби за успеха 77:72.
Гуджино сподели какви са очакванията му за предстоящия трети пореден сблъсък с ботевградчани.
“Победата във втората среща бе важна за нас, не само за серията, но и като цяло – даде ни много увереност. Изпитвам огромно уважение към отбора на “Балкан”, който разполага с опитни играчи и добър треньор, но съм оптимист за предстоящата битка в Самоков. Надявам се да покажем най-доброто от себе си и да зарадваме многобройните ни фенове с красива игра и хубава победа”, коментира намиращият се в отлична форма през последния месец иностранец.
По всяка вероятност наставникът Росен Барчовски ще заложи на същата стартова петица, която започна във втория дуел срещу “зелените”. Това означава, че на паркета ще излязат капитанът Йордан Бозов, Върнън Тейлър, Златин Георгиев и споменатите вече Ракочевич и Гуджино.
Букмейкърската къща Sportingbet този път дава предимство на самоковци като евентуален техен успех е със ставка 1.80 срещу 2.00 на гостите от Ботевград.

Leave a Reply