Баскетбол, Новини, Спорт

Оперираха успешно Мартина Гамбиража

Мартина Гамбиража. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Най-новото попълнение на женския тим на “Рилски спортист” – Мартина Гамбиража, претърпя успешна операция на коляното. Хърватката скъса предна кръстна връзка на тренировка и след само два мача с белия екип се прости с надеждите да блесне в Националната баскетболна лига.
Хирургическата интервенция на Гамбиража е извършена в столицата. Мнението на лекарите е, че състезателката ще се възстановява в продължение на половин година. Това означава, че 32-годишната баскетболистка пропуска остатъка от сезона в елитната дивизия.
Мартина е пред завръщане в родината си, където ще се подложи на серия от възстановителни процедури.
За нещастие на треньорския ни щаб още едно от новите имена в отбора получи контузия в игрова обстановка. Центърът Веселка Тодорова изпитва болки в колянната става след последния двубой на своите в шампионата – домакинството на “Левски”. Все още няма яснота дали 192-сантиметровата Тодорова ще може да помогне на тима си в задаващите се тежки сблъсъци с “Монтана” в събота, на 13 декември, от 18 ч. като гост, с “Хасково” седмица по-късно и с “Дунав” на 29 декември, като двете последни срещи ще бъдат в Самоков.

Leave a Reply