Оправдаха Ангелинка Димитрова окончателно

Ангелинка Димитрова

Върховният касационен съд оправда окончателно вдовицата на Константин Димитров /по-известен като Косьо Самоковеца/ Ангелинка Димитрова. Отпаднаха проверките срещу нея за контрабанда на стоки за около 700 хил. лв. и пране на пари, съобщиха от съда.
Двете по-долни инстанции също обявиха Димитрова за невинна.
Съпругата на убития в Холандия на 6 декември 2003 г. Константин Димитров бе съдена, че като негов съдружник през 2000 г. е внесла незаконно над 2000 вида стоки. Тя е била обвинена и за това, че през 2003 г. е изпрала пари чрез продажбата на 400 дяла от дружеството “Борогруп травъл Лондон” за 40 хил. лв. на компанията “Адамко” ООД.
Разследването срещу семейството е започнало през 2003 г., докато Димитров все още бе жив. Най-вероятно запорът над имотите на А. Димитрова ще бъде вдигнат след пълното оправдаване от съда.
Съставът на Върховния касационен съд с председател Иван Недев подчертава основното противоречие в тезата на прокуратурата – повдигнато е обвинение в контрабанда, но не се оспорва факта, че стоките са обявени на митницата и че върху стойността им е заплатено мито.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*