Новини, Образование

ОПУ “Неофит Рилски” грейна с нов облик

Основното професионално училище „Неофит Рилски” в Самоков посрещна изцяло ремонтирано новата учебна година. Подновен е покривът, сменена е дограмата, направена и облицовка. Работата на стойност 590 хил. лв. е свършена от консорциум „Неофит Рилски”, обединяващ фирмите „Хидрострой бг 63” и „Ливтас”.
На тържеството на 15 септември ученици бяха топло поздравени от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и кмета Владимир Георгиев, които изразиха увереност, че с обучението в това училище за учениците се откриват нови възможности за реализация в обществото. Към добрите пожелания се присъединиха с поздравителните си адреси областният управител Росица Иванова и депутатът Радослав Стойчев. По думите на директорката Мариана Солунска, училището никога не е било така красиво и е най-хубавото от общо 11-те учебни заведения в града.
Групата към школото с ръководител Илияна Ненкова изпълни песни, а водещите и рецитатори – родолюбиви стихове. После училищният звънец покани всички в класните стаи. В 16 паралелки повече от 420 ученици ще овладяват знания, а по-големите от тях и професия – шлосерство и шивачество.

Leave a Reply