Култура, Новини, Шарен свят

Орлин Горанов и Кристина Димитрова ще пеят на празника на Самоков

И това лято тържествата за празника на града ни ще продължат една седмица – от 15 до 21 август. Кулминацията ще бъде в неделната вечер на самия 21 август, когато на централния площад „Захарий Зограф” ще се изявят естрадните звезди Орлин Горанов и Кристина Димитрова, както и народната певица Радостина Паньова. По традиция ще има и заря. Сутринта на същия ден пък пък в двора на Бельова черква ще бъде даден курбан за покровителя на града ни св. свщмчк Симеон Самоковски и ще се състои фолклорен концерт.
Тържествата ще започнат на 15 август, понеделник, с храмовия празник на Митрополитската черква.
В петък, на 19 август, ще бъде изнесен концерт от терасата на Историческия музей, а по-късно вечерта ще има имладежки концерт, като участниците в него ще бъдат определени след допитване до младите хора на страницата на Общината във фейсбук.
В следващия съботен ден в Туристическата градина ще се състои традиционният фестивал на туристическата песен „Бялата порта на Рила”.
Тази програма бе приета на 26 май от общинска работна група, създадена специално за подготовка на празника.
Предстои да се уточнят и датите, на които ще се проведат киноложка изложба, конкурсите „Мини Мис” и „Мини Мистър” и гостуването на пътуващото лятно кино.

Leave a Reply