Култура, Новини

„Орли на Свободата”

Така е озаглавил новата си книга Любомир Гайдаров. Авторът разказва за традиционните навремето национални ски походи на свободата, в които е бил редовен участник.
„Любомир Гайдаров… е решил да подбуди спомените на всички ни, участвали тогава в тези прояви, изпълнени с риск, смелост, чувство за отговорност и приятелство”, изтъква във въведението към книгата нейният редактор – известният туристически деятел Иван Кандиларов.
Книгата е не само дневник на походите, защото се и анализира случилото се. От това могат да се възползват по-младите туристи, които тепърва ще опознават родните планини особено през зимата.
Става въпрос за един продължителен период, чието начало е през далечната 1966 г. Публикувани са и списъци на участниците в някои от походите. Многобройни снимки допълват и разнообразяват написаното.
Любомир Борисов Гайдаров е автор и на други книги на туристическа тематика, както и с поезия и размисли. Познат е като дългогодишен планинар, журналист, фотограф и любител на красивата природа.

Leave a Reply