Баскетбол, Новини, Спорт

Освободиха Константин Папазов – вече не е треньор на националите

Константин Папазов

Тити отнесе наказание от 4 мача и глоба 1900 лв. в НБЛ

Константин Папазов бе освободен като треньор на националния мъжки отбор по баскетбол. Това стана на заседание на Управителния съвет на федерацията, състояло се на 6 март. Подадената от Папазов оставка бе приета единодушно – „за” гласуваха всички присъстващи 7 члена на ръководството. Оставката бе предизвикана от скандалното поведение на Папазов по време на двубоя с „Рилски спортист” от турнира за Купата.

ххх

Дисциплинарната комисия към федерацията по баскетбол наказа за 4 мача старши треньора на “Левски” Константин Папазов. Санкцията е заради поведението на наставника след преиграването на мача с „Рилски спортист” /81:78/ в полуфиналите от турнира за националната купа. На Папазов му е наложена и глоба от 1900 лв.
Комисията в състав: Камен Каменов /председател/ и членове Мария Стоянова, Борислав Пелтеков, Любомир Амиорков, Тодор Иванов и Любо Борисов се самосезира след инцидентите и силния обществен отзвук.
„Дисципът” обаче изненадващо глоби с 1500 лв. и изпълнителния директор на самоковския клуб Борислав Чилингиров. Причината – „опит за саморазправа с длъжностно лице”.
Треньорът на „Левски” заяви, че няма да обжалва решението. Санкциите за Папазов обаче тепърва ще се увеличават. Най-вероятно той ще отнесе и солена глоба от клуба си.

Leave a Reply