Други, Новини, Спорт

Осем медала в аеробиката от турнир в Боровец

Състезателите на клуб „Самоков” завоюваха 8 медала на 19-я национален турнир по спортна аеробика в Боровец. Турнирът се състоя в хотел “Самоков” от 7 до 9 октомври с участието на представители на 6 клуба от страната.
Двойката Ангел Казаков и Анита Гаврилова се изкачи на най-високата стълбичка. Ангел взе златен медал и в категория индивидуално мъже. Златното отличие спечели и групата на 15-17 годишните, в която влизат Анита Гаврилова, Ангел Казаков, Светлина Велинова, Симона Благоева и Дарина Пашова. Травма попречи на една от основните претендентки за медали в тази група – Синтия-Мари Ангелова, да участва в турнира. Тя обаче бе в залата и подкрепяше съотборниците си.
Шампионка стана и Стела Йорданова при 12-14-годишните. Четвърта се нареди Лина Гаврилова, а Джована Ангелкова бе шеста с равен резултат с класиралата се пета.
Надя Паунова стана вицешампионка при жените над 18 г. Сребро заслужи и Анита Гаврилова при 15-17-годишните. Тук Светлина Велинова, Весела Вукова и Камелия Петрова се класираха 5-а, 7-а и 8-а. Бронзов медал в тази група извоюва и самоковката Симона Благоева, която се състезава за „Мегаспорт” /Хасково/. Още една наша представителка – Никол Драганова в група 9-11 г., се окичи със сребро. Иванина Вукадинова тук бе 5-а.
Добрите резултати придобиват още по-висока стойност, като се има предвид, че самоковци нямаха свой представител сред съдиите. Треньорката Дияна Аврамова отбеляза, че най-сериозен напредък са постигнали състезателите в групите 9-11 и 12-14 г.
От 14 до 16 октомври нашите ще участват в международен турнир в Пловдив, а от 2 до 7 ноември – в турнир в Унгария. Най-малките пък – момичетата от 5 до 8 г., ще се представят на 19 ноември на „Бейби турнир” в София.

Leave a Reply