Новини, Туризъм, Шарен свят

Осем фирми кандидатстват за изпълнители на туристическия проект

Изключителен интерес предизвика обществената поръчка за „Изработка на рекламни и информационни материали, визуализация и публичност, изработване на рекламен филм” по проект „Подкрепа за развитие на регионален маркетинг на туристическа дестинация Самоков – Сапарева баня – Долна баня”.
Общо 8 фирми са подали документи – „Българска издателска компания” АД, „Астала” ООД, „Щрапел Комюникейшън” ЕООД, „Консорциум Инициативи”, „Студио Златен век”, „Зенит адвертайзинг енд комюникейшън”, „Боро вижън” и „България Травел 2012”.
Избраният изпълнител трябва да подготви рекламните материали по проекта, да изготви туристическа карта на дестинацията, както и макет на региона, да подготви билбордове, указателни табели, туристически дипляни и брошури. С рекламна цел ще бъдат изготвени и сувенири и картички. Предвижда се и направата на 15-минутен рекламен филм за дестинацията.
Цялата стойност на поръчката е до 150 хил. лв. Сроковете за изпълнение, гаранциите и пр. ще бъдат уточнени при изготвянето на договора с изпълнителя.
На 25 юни комисия с председател инж. Евелина Перфанова, директор на дирекция в Общината, отвори и разгледа постъпилите тръжни документи. В близките дни комисията, в която участват експерти от трите общини, ще изготви протокол за допускане до участие, а след това ще обсъди и конкретните предложения на самите фирми.
Предстои в рамките на този проект да се избере чрез обществена поръчкса и фирма за логистика. Тази фирма ще организира участието на трите съседни общини – Самоков, Сапарева баня и Долна баня, в туристически изложения.

Leave a Reply