Осигурени са пари за ремонт на детското отделение в болницата

Община Самоков спечели финансиране по проект „Красива България” за ремонт на блок А на детското отделение на “МБАЛ – Самоков”. С планирания основен ремонт значително ще се подобрят условията както на пациентите, така и на персонала на отделението.
Сегашната болнична сграда е построена през 1988 г. В резултат на дългогодишната експлоатация на детското отделение състоянието му вече не е добро. Предвижда се да се подмени старата вътрешна дограма с нова –  алуминиева. Ще се шпакловат и измажат стените, като на тях ще се постави антибактериална облицовка. Ще бъдат подменени и радиаторите, за да стане отоплението по-ефективно. Ще се подмени и фаянсовата облицовка на стаите, а на пода ще бъде направена нова замазка и ще се постави антибактериална настилка. Основно ще се обновят баните и тоалетните, като се предвижда цялостна подмяна на фаянса по стените и настилка от гранотигрес на пода. Санитарните помещения ще имат и ново оборудване. Ще бъде подменено и старото осветление с ново LED осветление.
Строително-ремонтните дейности трябва да приключат до края на настоящия строителен сезон.
В болницата вече основно обновени са операционният блок, отделенията по реанимация, кардиология, неврология, физиотерапия, образна диагностика, хемодиализа и родилната зала. 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*