Култура, Новини, Читателски

Осми март в клуба в квартал „Самоково”

Мразовит се пада тази година Международният ден на жената 8 март. Но нищо, че навън е студено – от време на време проблясва слънце, което е сигурен знак, че в душите ни ще бъде топло.
В клуба ни в кв. „Самоков” е уютно, всичко е подредено за празника. Една след друга пристигат групи жени и заемат места около масите. Сръчни женски ръце са приготвили различни всусотии. Звучи приятна музика – като покана за кафе…
Идва ред на веселата част. За загрявка следват танци. Пристига вкусна храна от „Дусман”, а десертът е от сладкарница „Савоя”. Тук е мястото да благодарим на техните ръководители, на готвачите и сладкарите.
Всяка жена бе зарадвана и с букетче. Признателни сме на Общината за финансовата подкрепа.
Иска ми се да се обърна към всички присъстващи:
Мили жени, днес е вашият официален празник. Пожелавам ви всеки ден от днес нататък да бъде празник!
Всички ние го заслужаваме. В дългия си житейски път сме работили по 30-40 години. Строили сме и сме подреждали дом. Отгледали сме и сме възпитали своите деца да бъдат достойни граждани. Помагали сме и в отглеждането на своите внуци. Дали са доволни децата ни? Това времето ще покаже…
А сега – наздраве! Нека бъдем живи и здрави! Нека се радваме още много години на слънцето и на целия заобикалящ ни свят!

Венета Върбева

Leave a Reply