Осмокласничката Янка Чолакова от СУ „Никола Велчев” с награда от конкурса „Заедно в XXI век”

Ученичката в 8 клас на СУ „Никола Велчев” Янка Чолакова заслужи поощрителна награда от международния конкурс „Заедно в XXI век”, организиран от фондация „Устойчиво развитие за България“ със съдействието на професионалните съюзи на учителите, писателите и журналистите, Националния дворец на децата, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Национално движение „Русофили” и др., с подкрепата на просветното министерство и на посолството на Русия.
Чолакова се изяви с мултимедийна презентация и спечели поредно отличие през учебната година. Тя бе наградена в присъствието на своята ръководителка Силвана Оцетова и на директорката на училището Светла Костова на церемония на 27 юни в Руския културно-информационен център в София.
Целта на юбилейното 15-о издание на конкурса е била да се стимулира интересът на младите хора към миналото, настоящето и бъдещето на българо-руските връзки и сътрудничество и да се формират у тях чувство на приятелство между народите и стремеж към мир, като се даде за това поле за изява чрез средствата на изкуството.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*