Осуетиха незаконен превоз на 15 души до Италия

Самоковски полицейски служители и представители на регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ осуетиха нерегламентиран превоз на общо 15 души, пътуващи с два автомобила, за Италия.
На разклона за Рельово бил спрян микробус „Мерцедес Спринтер”. При проверката е установено, че водачът, който е и собственик на автомобила, превозва 9 души от Самоков за Италия, без да притежава лиценз за международен превоз на пътници, нито дори удостоверение за извършване на лек таксиметров превоз. Инспектиращите изяснили, че пътниците имали уговорка с 47-годишния мъж да му заплатят предварително уговорена сума от 50-70 евро на човек след пристигането на Апенините.
Заедно с микробуса бил спрян и лек автомобил „Ситроен Ивазион“, управляван от 24-годишен криминално проявен и осъждан самоковец. Шестимата пътници в колата също били за Италия. Оказало се, че те дори заплатили вече по 50 евро на водача, който също като „колегата“ си не притежавал необходимите разрешителни документи.
На двамата водачи са съставени актове. Автомобилите са иззети. Образуваните преписки по случаите са докладвани на Районната прокуратура в Самоков.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*