Атлетика, Новини, Спорт

Отбори от две самоковски училища се класираха за финалите на Ученическите игри

Тимовете на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” /момчета, 5-7 клас/ и СУ „Отец Паисий” /8-10 клас/ спечелиха зоналния кръг на Ученическите игри по лека атлетика, състоял се в края на април на обновената спортна база в Долна баня, и се класираха за финалния национален етап на надпреварата в началото на юни в Сливен.
С най-голям принос за успеха на прогимназистите от най-старото училище в града ни се отличиха победителят в бягането на 100 м и в скоковете на дължина и височина Димитър Тосков и първенецът в бягането на 800 м Теодор Тотев. Щафетата на школския отбор на 4 х 100 м също бе най-бърза.
При девойките от „Отец Паисий” най-добре се представиха двукратната победителка на 100 м и 200 м гладко бягане Каролина Аджова и спечелилата бягането на 400 м и скока на дължина Вивиан Кръстева.
Третият наш състав, класирал се за участие в зоналния кръг на Ученическите игри – на момичетата от 5 до 7 клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, остана на второ място в своята категория, въпреки отличните изяви на Изабел Крамарска, триумфирала в три дисциплини – бягане на 100 м, дълъг и висок скок.
Ръководители на самоковските отбори са Виолета Гамалова /„Св. св. Кирил и Методий”/ и Ивана Матина /„Отец Паисий”/.

Leave a Reply