Баскетбол, Новини, Спорт

Отбори от Унгария, Румъния и Беларус ни чакат в турнира “Еврочалъндж”

Направилият фурор през изминалия сезон състав на БК “Рилски спортист” изтегли сравнително приемлив жребий в новия турнир, в който ще вземе участие наесен – “Еврочалъндж”.
Нашите момчета ще имат за съперници отборите на “Минск” /Беларус/, “Солнок” /Унгария/ и БК “Муреш” /Румъния/.
Играе са два пъти всеки срещу всеки /на разменено гостуване/, като първите два клуба продължават в следващата фаза на надпреварата. Първата среща на нашите е като гости на „Солнок” на 5 ноември.
“Минск” е 5-кратен шампион на Беларус от 2009 г. насам. Тимът участва в последните четири издания на турнира, а миналата година стигна до осминафиналите.
Унгарският “Солнок” също игра 1/8-финал в миналогодишното издание на “Еврочалъндж”, но не успя да се класира по-напред въпреки стабилното си финансово състояние.
БК “Муреш” пък спечели редовния сезон в първенството на северната ни съседка и стигна финал, където изгуби от “Орадеа”. Румънците се завръщат в европейски турнир след няколкогодишно отсъствие. За последно те бяха част от Балканската лига през сезон 2010/2011. Тогава тимът бе в група с “Рилски спортист”, като и в двата случая /в Самоков и Муреш/ победители излязоха нашите момчета.
От ръководството на клуба ни веднага се запознаха с разстоянията, които баскетболистите ще трябва да изминат. Оказа се, че най-дългата дестинация е до беларуската столица Минск – на 1832 км от Самоков.

Росен Барчовски: Ще се опитаме да излезем от групата

Старши треньорът на “Рилски спортист” Росен Барчовски сподели мнението си след изтегления в Мюнхен жребий:
“Ясно е, че на това ниво лесен жребий няма. Хубавото е, че избегнахме руските и турските отбори, а и “Кърка” (Словения), който е изключително силен състав.
Тепърва ще се запознаваме с играта на отборите. Определено става въпрос за силни противници, но мисля, че не са невъзможни за побеждаване. Затова се надявам да излезем от групата. Планирал съм да започнем подготовка за новия сезон на 27 август.”

Leave a Reply