Новини, Политика, Спорт

Отворено писмо

Ръководството и състезателите на ФК “Рилски спортист 2011” сме възмутени и огорчени от начина, по който бяхме квалифицирани от кандидата за кмет на община Самоков г-н Сичанов като некомпетентни и некадърни.
Господине, ние, “некомпетентните” и “некадърните”, преди една година се събрахме и направихме този клуб, защото това беше единственият начин да спасим футбола в града ни. Ръководството на клуба е съставено само от футболни хора – без политици, бизнесмени и хора, които са далеч от тази игра и търсят лична облага.
Хората, които създадоха клуба, са само дългогодишни състезатели, преминали през всички възрасти на “Рилски спортист”.
Ние сме наясно кои са компетентните и кадърни хора около вас, които от година и половина ви пълнят главата с глупости и ви влияят зле, защото именно те се доказаха като такива. Не беше лошо вместо да ни лепвате подобни квалификации, да ни посетите /ако знаете пътя към стадиона/ и да поговорите с нас, да чуете какви са ни проблемите, а те са много, и да търсим начин да ги разрешаваме.
“Некомпетентните” и “некадърните” 15 и повече години са давали и продължават да дават всичко от себе си за отбора на Самоков – безрезервно и повечето време с минимални средства, защото за нас са важни само футболът и развитието на играещите футбол деца от община Самоков.
Нашият клуб е един от малкото в момента, които участват в програмата на БФС с всички възрастови групи /пак благодарение на “некомпетентните” ръководители и треньори/, което, повярвайте, наистина е много трудно.
Тук е мястото да благодарим на досегашното ръководство на община Самоков за оказаната подкрепа и доверие, за предоставянето на спортната база /на която тренират състезателите от почти всички клубове от различни спортове/ срещу минимален наем – за това, че за разлика от вас, те знаят в коя група се състезаваме и как се развиваме – за ваша информация не сме в “Жмъ” група, а в Югозападната “В” група.
Господине, със сигурност не сте наясно как се справяхме и с поддръжката на терените, с организацията по провеждането на срещите и най-вече как издържаме ние и нашите семейства, които са въвлечени във всичко това.
Хората с добри намерения, които искат да помагат за развитието на футбола в града ни, много добре знаят пътя към стадиона. В момента имаме нужда от подкрепа, а не от изказвания от подобен род.
Накрая ще цитирам една сентенция: “Днес някой седи на сянка, защото преди много време друг е посадил дърво” – чувстваме се като хората, посадили дървото.
Моля, уважавайте ни! Ние се гордеем с това, което сме направили и ще продължим да го правим честно и упорито.
От името на състезателите и ръководството на ФК “Рилски спортист” 2011” – Самоков
Председател на клуба: Димчо Маринов
х х х
Ние, истинските фенове на нашия любим отбор, твърдо заставаме зад ръководството на клуба и състезателите и сме безкрайно огорчени от думите на г-н Сичанов по техен адрес, защото:
. ние знаем колко трудно беше да се започне от най-ниското ниво на футбола и любимия ни отбор да играе с “грандове” като “Титан” – с. Лесново и “Мирково” – с. Мирково;
. познаваме всички състезатели и ръководители и им вярваме безрезервно;
. ние от създаването на клуба го подкрепяме – даже и финансово /безпрецедентно в историята на футбола в Самоков/;
. гордеем се с този отбор и знаем колко много хора му пречеха;
. създаването на този клуб точно от тези момчета /вдигали ни на крака много години/ е най-хубавото нещо, случило се в града ни относно футбола от доста години;
. не на последно място – момчета, ние ви подкрепяме и вярваме, че ще постигнем заедно целите, които сте си поставили.
Само “Рилски”!
Фенклуб “Рилски спортист 2011”
Председател: Йордан Георгиев
Секретар: Явор Георгиев

Leave a Reply