Отдават под наем 900 дка

Поредица от търгове организира Общината за отдаване под наем на общо 900 дка общински земеделски земи.
На 12 септември е търгът за 336 дка в м. Рашид бегов чифлик край северната част на Самоков. Началната годишна наемна цена за този обект е 2696 лв.
На тезгяха в същия ден ще бъдат и имот от 38 дка в Алино, както и три имота в Клисура с обща площ 28 дка. Началната годишна наемна цена за двата обекта е съответно 304 и 224 лв. Пак тогава ще се състои и търг за 7 дка в землището на Ковачевци при начална годишна наемна цена 64 лв.
Общо 229 дка пасища в Долни Окол ще се предложат на търг на 13 септември. В същия ден ще се проведе и тръжна процедура за отдаване под наем на 110 дка в Драгушиново, на два имота – от 60 и от 33 дка, в Продановци, както и на 59 дка земеделска земя в Широки дол.
Цените, както поясниха от общинската администрация, са определени в зависимост от размера и категорията земя.
От Общината добавиха, че е налице засилен интерес към наемане на общинска земеделска земя. Всички решения на Общинския съвет за организирането на тези търгове са взети след заявени намерения на желаещи да наемат земя.
На 12 септември под наем ще бъде отдадена и една от къщичките на Ларгото /пешеходната зона по ул. “Македония” в централната част на града ни/. Постройката е с площ от 12 кв. м и се предлага при начална месечна наемна цена 93 лв.
На следващия ден ще се състои и търг за отдаване под наем на общински терен от 21 кв. м в кв. „Възраждане“ при начална месечна наемна цена 50 лв.
Документи за участие в търговете могат да се подават от 22 август до 11 септември.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*