Отец Георги освети новата учебна година в СУ „Отец Паисий” /СНИМКИ/

„За втора поредна година се сбъдва отколешната ни мечта да имаме първокласници”, възторжено заяви при откриването на новата учебна година в СУ „Отец Паисий” директорката Лиляна Минкова. Тя поздрави с „огромно вълнение и трепет” всички ученици и издигна мотото „Да бъдем заедно”, към което да се стремят всички участници в учебния процес.
Нетърпеливите да прекрачат училищния праг деца и младежи бяха поздравени и от народния представител Валентин Милушев, зам.-кмета Люба Кленова, председателя на училищното настоятелство Владимир Малинов и Мариела Чавдарова от името на родителите.
В самото начало на церемонията в двора на школото бе издигнат на пилон родния трибагреник под звуците на „Мила Родино” и бе посрещнато училищното знаме. Художествената програма включваше музикални изпълнения на Пламена Стоянова и Ванеса Йорданова. Иван Иванов пък рецитира стихотворението на Петя Дубарова „Децата”. Водосвет за успешна и интересна учебна година отслужи свещ. Георги Николов.
По стара българска традиция първи под красивия венец пред входа на училищната сграда преминаха първокласниците с преподаватели Магдалина Иванова и Десислава Николова.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1829256280437646

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*