Новини, Читателски, Шарен свят

Отклонението за Рельово пак се нуждае от ремонт

„Моля ви, отидете да снимате пътя за Рельово и продължението на шосето в селото за Белчин бани – дупка до дупка е…”, телефонира в редакцията съгражданин на 7 октомври.
Редакционната проверка показа, че наистина отклонението към Рельово не е в добро състояние – въпреки че асфалтовата настилка от отбивката при Ръжана към селото е ремонтирана преди две години, сега отново са се появили много дупки, макар и не толкова дълбоки.
Частичният ремонт на това шосе тогава е бил поет от Общината, тъй като държавата, чийто ангажимент е отсечката, нямала средства за такава дейност. Изглежда и сега е така и нещата вероятно пак ще опрат до Общината.
Жители на селото и хора, които по-често пътуват до Рельово, настояват да се изкърпят поне по-големите дупки, още повече, че през есента обикновено валежите се увеличават, а нараства и тъмната част на денонощието. В тъмнината пълните с вода дупки стават невидими за шофьорите, а оттам до разбиването на колите и, не дай си Боже, до по-тежки злополуки, пътят става съвсем кратък.
„Ако сега не може да се закърпят дупките, поне да се предвидят пари в бюджета за догодина”, предложиха местни хора.

Leave a Reply