Откриваме музей на спорта, Васил Найденов и Графа ще ни гостуват

Снимка: архив

Популярни изпълнители като Васил Найденов и Графа ще пеят в града ни по случай традиционния му празник през август. Ще бъде открит в Самоков и музей на спорта.
От Общината съобщиха, че програмата е почти готова. Празничните прояви ще започнат по традиция на 15 август, събота – Голяма Богородица /известно е, че 4 от 5-те самоковски черкви носят името на Божията майка/ и ще завършат на самия 21 август, петък – деня на покровителя на града ни свмчк Симеон Самоковски.
На 15 август ще бъде честван храмовият празник на Митрополитската черква. Следобед в Туристическата градина ще се състои националният фестивал на туристическата песен „Бялата порта на Рила”. В същия ден ще празнуват и ромите.
Курбан и фолклорен концерт ще има край Бельова черква на 16 август. Този неделен ден е определен и за младежки празник – на площада ще има състезания по стрийтбол и скейтборд, а вечерта ще пеят Графа и Михаела Филева. Междувременно ще се състои и турнирът по табла „Пломари”.
Също през почивните дни на 15 и 16 август градът ни ще бъде домакин и на турнири по мини футбол, стрелба и тенис. Тогава ще се открие и музеят на спорта в зала „Самоков”.
Вечерта в понеделник, на 17 август, ще има концерт на открито – от терасата на Историческия музей. Киноложка изложба е предвидена за следващия ден, а пътуващото лятно кино ще ни гостува в сряда. Вечерта в четвъртък, на 20 август, на площада ще бъде конкурсът „Мини мис и Мини мистър“ на Самоков.
Естествено, кулминацията на празника е на 21 август, когато след тържествения водосвет ще бъдат връчени наградите на спортист, отбор и треньор на годината и ще се състои празничен концерт с участието на Васил Найденов и Иван Дяков. Заря ще ознаменува финала на едноседмичните тържества.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*