Новини, Шарен свят

Откриването на параклиса в Лаго бе празник за пенсионерите от ІІІ и ІV квартал

Приятно събитие беше освещаването на новия параклис „Св. Георги Победоносец” в Лаго в началото на юли. Клубът на пенсионера в Трети и Четвърти квартал бе поканен на тържеството от главния инициатор и пряк участник в построяването на параклиса Симеон Благоев.
Десетина дни по-рано официално поканихме членовете на клуба ни. Приготвихме и дарение – две хавлиени кърпи, три плетени покривки, три салфетки щампа и една прекрасна икона на покровителя на града ни св. Симеон Самоковски. Иконата поръчахме и получихме чрез архиерейското наместничество в лицето на протоиерей Михаил Колев. Надписахме я красиво, с подходящ текст, и с молба към светеца да закриля и да обединява, да вдъхва вяра, обич, доброта, надежда за здраве и живот на хората в града ни.
По поръчение на клубното ръководство Цветанка Ахчийска – деен член на клуба ни, с желание омеси прекрасна пита, която бе поставена на най-лично място на масата пред свещениците. При освещаването на параклиса участваха от името на черковния хор Йорданка Гончева и Йорданка Кръстева, членове на нашия клуб.
Членове на клуба ни не само присъстваха масово, но и участваха при раздавнето на курбана, даден от органвизаторите. По този начин изразихме и почитта си към паметта на Георги Чешмеджиев, бивш член на Управителния съвет на нашия клуб, страстен радетел за построяването на параклиса.
От сърце благодарим заучастието на всички наши членове в тържеството. Това бе и принос за по-нататъшно издигане на авторитета на любимия ни клуб.

От ръководството на Клуба на пенсионера в ІІІ и ІV квартал

Leave a Reply