Други, Новини, Спорт, Туризъм

Откриват летния сезон в Боровец на 15 юни

Летният сезон в първия български планинсски курорт започва следващата събота, на 15 юни.
Любителите на байк приключенията ще бъдат посрещнати с нови вариации на трасетата, виражи и завои, подходящи както за опитни байкъри, така и за начинаещи. С отварянето на парка се завръща и емблематичното трасе Scary Мovie, което предлага несравними преживявания.
Една от най-големите атракции в Боровец – въженият град „Бороландия“, ще изненада малки и големи с обновени елементи. Приятна изненада за любителите на планината ще представляват предлаганите от професионалните водачи на „Бороспорт” разнообразни пешеходни маршрути до най-красивите места, гледки и предизвикателни катерачни обекти в Рила.
Всички, които обичат активната почивка сред природата, ще могат да се впуснат и в приключението да карат каяк на яз. “Искър”, да се насладят на езда сред вековните борови гори или да полетят с парапланер над планината.
За поредна година Боровец ще бъде домакин и на много спортни и културни прояви.  От 5 до 7 юли гостите на курорта ще се потопят в родната култура и фолклор с традиционния фестивал “Магията на Рила планина”, а на 31 август Боровец ще бъде завладян от музиката на традиционния фестивал „БороРок“.
На 13 септември курортът ще бъде домакин и на състезание от календара на Международния колоездачен съюз.
Цените на двупосочния билет за кабинковата линия  до Ястребец ще бъдат 15 лв. за възрастни и 6 лв. за деца от 7 до 14 години. Дневната байк карта ще бъде 30 лв., а двудневната – 50 лв. Феновете на планинското колоездене ще могат да си закупят и сезонна лифт карта за спускания на стойност 450 лв.
Хотелите в Боровец също се готвят да посрещнат гости през лятото с примамливи предложения, съчетаващи активния планински туризъм с релакс в стилна алпийска обстановка. Боровец е предпочитана дестинация и за много български и международни фирми, които търсят подходящо място за своите форуми, конгреси и конференции.
За да сплотят своя екип, бизнес гостите на курорта могат да се възползват от разнообразните турове с препятствия и атрактивни въжени елементи, съчетани с логически игри, които да качат адреналина на участниците. Тиймбилдинг приключенията в планината пък могат да станат още по-вълнуващи с предлаганите класове по готварство, сладкарство и приготвяне на коктейли.

Leave a Reply