Новини, Читателски

Откритата сцена е нещо добро, но има нужда от подобрения

Снимка: архив

Харесва ни откритата сцена, изградена в Туристическата градина, до входа на стадиона. Там вече всяка година се провежда националният фестивал на туристическата песен /когато се чества Празникът на Самоков/, организират се кинопрожекции, детски и други тържества. Мястото е сред природата и в същото време в града, и лятно време е чудесно тук да присъстваш на културни празници.
Имаме обаче и две предложения за подобрения.
Околният район се благоустрои, но е необходимо пред сцената да се поставят повече пейки. Сега има 5-6, и те са с оригинална форма, но са крайно недостатъчни за публиката, а не всеки може да издържи два часа примерно прав.
Второ, добре ще бъде да се поставят парапети на стълбите на сцената. Тези стълби са сравнително високи и са опасни, особено за малки деца и възрастни хора. А най-често именно такива изпълнители и състави гостуват на тази сцена. Малко трябва, за да се направи тя по-безопасна.
Надяваме се, че тези наши предложения ще бъдат взети предвид и че ще посрещнем лятото с подобрена сцена и поне двойно повече пейки пред нея.

Жители на Четвърти квартал

Leave a Reply