Здраве, Крими, Кухня, Новини

Откриха големи нарушения в заведение

Драстични нарушения са констатирани в заведение за обществено хранене на ул. „Ястребец” в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Проверката е била извършена на 20 юни от служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” в областната дирекция, полицейски служители от града ни и представители на Областната дирекция по безопасност на храните.
В хладилна витрина били открити различни видове месни продукти и заготовки, както и продукти от животински произход без здравна и идентификационна маркировка и без етикети. За вложените продукти в месните заготовки бил предоставен приемо-предавателен протокол, на който липсвали името и подписа на доставчика. Нередности били установени и в дневника за входящ контрол, където последният запис датирал от 2008 г. Не били представени и технологични документи, доказващи партидността на произвежданите продукти, нито документи, удостоверяващи произхода на стоките от животински произход.
На основание на Закона за ветеринарномедицинската дейност продуктите и стоките са насочени за унищожаване. Издаден е и акт, с който се забранява пускането им на пазара. На управителя на фирмата е съставен акт за административно нарушение.

Leave a Reply