Новини, Образование, Шарен свят

Откриха модерна площадка за безопасно движение в ЦДГ „Детелина”

Нова интерактивна площадка по безопасност на движението бе открита на 12 септември в двора на ЦДГ „Детелина”. Съоръжението е наистина изключително модерно. Площадката е оборудвана с макетни варианти на пътища, кръгови кръстовища, велосипедни алеи, пешеходни пътеки, светофари, пътни знаци и е оградена от всички страни.
„Много ми е приятно да се срещнем по този дългоочакван и мечтан от нас повод”, развълнувано сподели директорката на детското заведение Илка Динева.
„Трябва да се грижим за децата и за тяхното образование във всички аспекти, за да могат те безопасно и без страх да се придвижват по пътищата”, заяви пък кметът Владимир Георгиев.
Всички присъстващи си пожелаха произшествията на пътя, свързани с пешеходци, да намалеят драстично и дори въобще да не се случват.
Георгиев и Динева прерязаха церемониално трикольорната лента и опитаха от традиционната питка с мед.

Празнично пременени дечица от градината поздравиха гостите със специално подбрани песни от музикалната им ръководителка Радостина Симонова и доставиха много радост на събралото се множество.
Последва може би най-вълнуващата и емоционална част от тържеството – демонстрацията по безопасност на движението от страна на част от учащите се малчугани, които имаха на разположение тротинетки, малки автомобили, велосипеди и дори детски колички за превъплътилите се като пешеходци мъничета. Децата изпълниха площадката с живот, а през това време звуци, наподобяващи досущ градския трафик, създаваха истинска пътна атмосфера.
На откриването присъстваха директорката на Областната дирекция на МВР Мариета Иванова и заместникът й Димитър Машов /който е със самоковско потекло/, началничката на Регионалния инспекторат по образование Мила Манчева, Надежда Тодоровска от ръководството на БЧК, почетният председател на СБА и почетен гражданин на Самоков Георги Янакиев. Тук бяха и председателката на Общинския съвет Силвия Стойчева, заместник-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов, представители на училища и детски градини от града ни, родители на дечица от „Детелина” и др.

Делян Василев

Leave a Reply