Крими, Новини

Откриха на две места 60 г канабис

Двама мъже са задържани в РУП-Самоков след като в автомобила им полицаите са открили 40 г канабис.
Колата – лек автомобил “Мазда 6”, била спряна на 3 юни към 1,30 ч. в Радуил. Возилото било управлявано от 24-годишния Д. В. от селото. С него пътували 17-годишно момиче от с. Костенец и Г. М. /25 г./ от Самоков. В багажника на автомобила служителите на реда се натъкнали на полиетиленова торбичка с около 40 г суха зелена тревиста маса, която се оказала канабис.
Допълнителна справка установила, че Д. В. е регистриран за придобиване и притежаване на наркотични вещества в Стара Загора и Бургас.
В същия ден служители от автопатрула забелязали седем души с подозрително поведение в градинката на ул. „Ген. Радзишевски” в града ни. При приближаването към тях млад мъж изхвърлил плик в тревата. Мъжът се оказал 23-годишен криминално проявен самоковец. В тревата били намерени 11 топчета, увити в черен полиетилен, и съдържащи суха зелена маса с общо тегло около 20 г. При теста се оказало, че това е канабис. Мъжът е бил задържан за 24 часа
Материалите по случаите са докладвани на Районната прокуратура в Самоков.
Задържането на тримата е станало в рамките на специализирана полицейска операция, провела се в цялата Софийска област с цел да се предотвратяват и разкриват престъпления, свързани с разпространението на наркотици и продажбата на акцизни стоки без бандерол, както и да се търсят обявени за издирване.
На територията на общината са били проверени 25 питейни и увеселителни заведения, както и 114 души. Съставени са 32 акта по Закона за движение по пътищата и Закона за българските документи и 4 фиша по Закона за движение по пътищата.

Leave a Reply