Баскетбол, Други, Новини, Спорт, Футбол

Откриха новата спортна площадка в „Самоково”

Изцяло обновената спортна площадка източно от комплекс „Искър” в кв. „Самоково” бе официално открита на 22 август. Събитието предизвика голям интерес сред местните жители, мнозина от които наблюдаваха откриването от терасите на близките жилищни блокове.
Преди да се изиграе символичният първи двубой на футболната част от игрището, свещ. Михаил Колев отслужи водосвет. Участниците в срещата пък получиха тениски и футболни топки.
Начало на приятелския мач между „Сините” и „Червените”, в който се включиха малчугани от квартала, даде лично кметът Владимир Георгиев. Малко преди това той сподели: „След като направихме няколко модерни детски площадки за най-малките жители на Общината, дойде ред и на техните каки и батковци. Обходите на място започнаха още през миналата година, когато срещнахме скептицизма на местните хора, невярващи, че нещо може да се промени. От 4 юли започна реализацията на нашия проект и ето, че сега откриваме обновената площадка”.
Градоначалникът добави, че се надява младите самоковци да спортуват по-редовно за сметка на висенето пред компютърния екран. „Ако опазим игрищата и видим, че се използват редовно и по предназначение, смятам, че няма да има проблем да направим още няколко подобни съоръжения”, многообещаващо завърши кметът.
Площадката, на която може да се тренира освен футбол, и баскетбол, тенис и други спортове, засега ще се използва безплатно. Предвижда се в скоро време да се сложат осветителни тела. Предстои да се монтират врати и вечер площадката да се заключва. Изпълнители на проекта са фирмите „Лобутов МЛ” ЕООД и „Спортни настилки” ООД.
На откриването присъстваха и зам.-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов, общински съветници.
Както е известно, почти завършена е и сродна спортна площадката в кв. „Възраждане”.

Делян Василев

Leave a Reply