Откриха нови детски площадки в „Самоково” и „Боричо”

Две нови детски площадки в кварталите „Самоково” и „Боричо” бяха открити официално навръх 1 юни – Деня на детето.
„Доста време ни отне да завършим тези площадки, но пък го направихме качествено. Те са построени с наши пари, на хората от общината, тъй като проектите ни не бяха одобрени за финансиране. Изградиха ги работници, наети от Общината по програми, както и хора от Общинското строително предприятие. Дано да се пълнят с деца”, заяви при откриването кметът Владимир Георгиев.
Програми изнесоха пременени малчугани от детските заведения „Самоково” и „Зорница”.
С новата площадка /между блокове 1, 5 и 6/ малките жители на най-големия квартал в града ни – „Самоково”, ще имат на разположение за забавления пързалки, катерушки, голяма въжена пирамида с пясъчна основа, люлки и други атракциони. Поставени са пейки, а шадраванът ще служи за разхлаждане на малки и големи. Оформена е и велосипедна алея, а околното пространство е облагородено. Монтирано е и осветление.
Площадката в края на ул. „Подридна”, откъм „Боричо”, пък е разположена на по-малка площ, но също има люлки, пързалки, пейки, беседка.
И на двете места е поставена модерна ударопоглъщаща настилка. Площадките отговарят на съвременните европейски изисквания за безопасност. Красиви огради допълват приятното усещане, а осигуряват и безопасност. Засадени са и фиданки.
Децата от двата квартала в града ни се забавляваха до късно в топлата юнска вечер. Осигурени бяха и аниматори – „Пипи Дългото чорапче”, „Пират” и др. И на двете места имаше почерпка за присъстващите, осигурена от фирма „Дусман”.
Радостта на малчуганите и техните родители и близки споделиха и зам.-кметовете Люба Кленова, Сия Шехтанова и Васил Сайменов.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*