Други, Зимни спортове, Новини, Спорт, Шарен свят

Откриха сезона на ледената пързалка в Самоков с уникални изпълнения на млади фигуристки

Десетият юбилеен сезон на ледената пързалка в Самоков бе официално открит по-рано днес, по време на тържеството за запалване на светлините на коледнаха елха край централния площад „Захарий Зограф” /повече информация за него четете ТУК/.
В програмата се включиха атлетични, талантливи и безстрашни момичета и девойки от столичния клуб по фигурно пързаляне „Ледени искри”. Чаровните фигуристки сякаш не сещаха студ и пременени единствено в красиви трика, завладяха сърцата на зрителите в студената вечер. Пленяващите им завъртания, многобройните конфигурации и сложни поддръжки припомниха, че не случайно фигурното пързаляне е един от най-обичаните и красиви спортове не само в България, а и в света.
Цените за ползване на ледената пързалка и през този сезон няма да бъдат променяни, информираха от общинската администрация. Учениците ще заплащат за вход и наем на кънки общо 4 лв. За възрастни наемът на кънки е 2,50 лв., а входът – 3,50 лв. Седмичната карта за ученици е 12 лв., а за възрастни – 20 лв. Месечните карти за ученици пък струват 24 лв., а за възрастни – 40 лв. Участниците в организирани ученически групи ще плащат за вход и кънки по 2,50 лв., а ако са от друга община – по 3,50 лв.
От утре – 9 декември, събота, пързалката ще бъде на разположение на всички желаещи. Съоръжението бе закупено през 2008 г. от Общината за 600 хил. лв.

Делян Василев

Leave a Reply