Новини, Шарен свят

Откриха 4 свободни зони за достъп до интернет

Самоков може да се гордее с нова модерна придобивка. Не, не става дума за нещо видимо и материално. От няколко дни на различни места в града ни са разположени антени за разпространение на безжичен интернет. Вече може да “прихванете” интернет с вашето устройство на площад “Захарий Зограф”, в градинката пред Военния клуб /ДНА/, на новопостроената площадка срещу общинския хотел “Арена” и в началото на Туристическата градина. Стана ясно, че Wi-Fi Hotspot има и срещу началната станция на кабинковата въжена линия в Боровец.
Малко време бе нужно на работещите или преминаващите през центъра хора да разберат за тази новост и да насядат по околните пейки, за да се уверят, че свободният интернет е факт.
От красивите табели, обозначаващи наличието на такъв вид услуга, се разбира, че това е съвместен проект на Общината и тв канал “Рила”.
“Знаете колко бързо се развива светът в днешно време. И ние, самоковци, трябва да сме в крак с времената, в които живеем. Напоследък в обществото навлизат все повече смартфони и таблети. Чрез тази инициатива искаме да помогнем на хората и да улесним ежедневието им.
Важно е да отбележим, че преди да се свържат с безграничното онлайн пространство, на дисплея на мобилното си устройство самоковци и техните гости ще видят логото на Община Самоков и надписа “Destination Samokov” /”Дестинация Самоков”/. Това е общинско мото, което управата на града ни желае да утвърди и да популяризира”, заяви за „Приятел” управителят на фирмата Николай Вецев.
Самият проект е осъществен безвъзмездно.

Делян Василев

Leave a Reply