Крими, Кухня, Новини

Откриха 600 кг храни и 700 л напитки с изтекъл срок на годност

Снимка: www.bnr.bg

Повече от 600 кг храни и над 700 литра напитки с изтекъл срок на годност са открити при съвместна проверка в Самоков и Боровец на Районното управление на полицията, Областната дирекция по безопасност на храните и Териториалната дирекция на НАП – София.
В склад за търговия на едро и дребно с алкохолни и безалкохолни напитки и тютюневи изделия инспектиращите намерили общо 613 литра безалкохолни напитки – сокове, нектари и плодови напитки, с изтекъл срок на годност. Кутиите с напитки са бракувани с протокол и унищожени. Управителят на фирмата е призован за съставяне на акт за нарушение по Закона за храните.
В друг от проверените складове – за търговия на едро и дребно с хранителни стоки, алкохолни и безалкохолни напитки и тютюневи изделия, са намерени множество продукти с изтекъл срок на годност – прясно мляко, нектари, сокове, кафе, чай, конфитюр, сладкарски изделия, шоколадови изделия, сладка, макарони, подправки за готвене и други с общо тегло около 600 кг, както и около 100 литра напитки. Изготвен е протокол за брак и стоките са унищожени. Съставен е и акт за административно нарушение.
Още около 14 кг хранителни стоки – кисело мляко, извара и пилешко месо с изтекъл срок на годност, са открити в трети склад за търговия с хранителни стоки, за което също е съставен акт за административно нарушение.
При проверка пък на клуб-ресторант в Самоков са констатирани редица данъчни нарушения. Изготвен е протокол и предстои издаването на акт, уточниха от полицията.

Leave a Reply