Новини, Читателски

Откъде да си наточим вода в Белчин бани?

От известно време чешмата в парка пред банята в Белчин бани е затворена. От там не може да се точи вода. А не е удобно човек да влиза в самата сграда на банята и да се моли оттам да си напълни шишето или дамаджаната.
Чешмата в парка е направена за удобство на посещаващите курорта и на всички преминаващи – от Самоков и от селата от общината, а и от по-далечни места. Знае се, че тукашната вода е лековита и помага срещу много заболявания. Мнозина си точат при възможност от нея и пият, като я използват за лечение на много болести. Но при сегашното положение откъде да си наточим вода?
Вярно е, че в края на миналата година край Белчин се откри нова хубава чешма с подобна минерална вода с лековити свойства. Но трябва ли човек да бие път още километри /ако изобщо има собствен транспорт/, когато на кръстовището при Белчин бани е най-удобно да работи чешмата.
Тя се използваше много години и дори десетилетия. Предлагаме от Общината в Самоков и от “ВиК” да вземат мерки и да се ремонтира тази чешма. Сигурно няма да струва чак толкова скъпо, а ще бъдат благодарни хиляди нуждаещи се хора. И без това сме вече в пролетно-летния сезон, когато е удобното време за такъв ремонт.
Надяваме се, че въпросът няма да бъде подценен.

Жители на Ярлово

1 Comment

  1. Kondofersky Alexandar

    Уважаеми жители на Ярлово, които искате да ползувате минерална вода за пиене.Имате пълно право!Общината на Самоков би трябвало да задължи фирмата или фирмите, които получават поръчки за 12- 13 милиона лева европейски пари за инфраструктурата на Белчин, Мали цари град и т. н. да се бръкнат няколко хиляди лева и да удовлетворят вашето скромно желание…Обърнете се директно към големеца, който дърпа конците за региона, белким се трогне! Идват тепърва интересни времена, ще видите!

Leave a Reply