Отличия за млади самоковки от конкурса за компютърна рисунка „Виртуална пролет”

Три млади самоковки заслужиха награди от 9-ото издание на националния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Виртуална пролет” на тема „Бяла лястовица”, организиран от бургаската английска езикова гимназия „Гео Милев” и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в града в партньорство с местния филиал на Националната художествена академия.
Десетокласничката в СУ „Отец Паисий” Мария Пенова с преподавател Александрина Ганджулова стана най-предно класираната самоковка с второто си място при учениците от 9 до 12 клас. Така тя изравни миналогодишното си постижение в конкурса, когато също бе втора.
Михаела Вукова от 11 клас на ПГ „Константин Фотинов” с ръководител Милена Желева пък бе класирана трета в тази възрастова група. Михаела участва за първи път в конкурса и за първи път работи със софтуерен продукт за компютърна графика Adobe Photoshop CS5.
Поредна награда от подобни конкурси заслужи и ученичката в 7 клас на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” Моника Попова с учител Елина Даганова. Талантливото момиче направи успешен дебют специално в този конкурс с приказна картина, в която представя своето виждане за силата, смелостта и надеждата, носени от бялата лястовица – темата на конкурса.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*